Pisci

/Pisci
Pisci 2017-09-25T11:18:31+00:00
Rodžer Penrouz

Rodžer Penrouz

Predavao je matematiku na Oksfordu, bio je gostujući profesor na većem broju univerziteta, za rezultate naučnog rada dobio je mnoštvo nagrada, uključujući i titulu viteza (Order of Merit).

Boris Akunjin

Boris Akunjin

Boris Akunjin se pojavio 1998. godine kad je objavio roman Azazel, prvu knjigu u, danas već kultnoj, biblioteci Avanture Erasta Fandorina.

Arhimandrit-Tihon

Arhimandrit Tihon

Arhimandrit Tihon Ševkunov iguman Sretenjskog manastira i važi za jednog je od najobrazovanijih ruskih duhovnika.

Stiven Hoking

Stiven Hoking

Hoking je diplomirao fiziku na Oksfordu, potom je s temom iz teorije relativnosti doktorirao na Kembridžu, gde je nastavio svoju akademsku karijeru.

Vasilij Aksjonov

Vasilij Aksjonov

Vasilij Pavlovič Aksjonov (20. avgusta 1932, Kazan) – ruski pisac i scenarist. Njegovo stvaralaštvo s pravom može da se nazove letopisom našeg vremena.

Sergej Kara-Murza

Sergej Kara-Murza

Sergej Georgijevič Kara-Murza (r. 1939, Moskva) diplomirao je hemiju na Lomonosvu, a magistrirao na Institutu za organsku hemiju Akademije nauka SSSR-a.

Aleksandar Putin

Aleksandar Putin

Aleksadar Mihajlović Putin je rođen u oktobru 1953 godine u Rjazanu. Detinjstvo je proveo u Tverskom regionu, u selu Pominovo.

Akademik Nikola Milošević

Nikola Milošević

Akademik Nikola Milošević – intelektualac, iskreno predan svom radu i moralu, kritički nastrojen prema svemu i svakome, uključujući i sebe samog.

Vladana Likar Smiljanjić

Vladana Likar Smiljanić

Vladana Likar Smiljanić je, dok je bila princeza, lepo crtala i bila poznata po tome među svojim prijateljima.

Milovan Vitezović

Milovan Vitezović

Milovan Vitezović (11. 9. 1944. godine) je srpski pisac, profesor i scenarista. Piše pesme, romane, eseje, kritike, aforizme, filmska i tv scenarija.

dr Vladimir Adamović

Vladimir Adamović

dr Vladimir Adamović (1937, Beograd) neuropsihijatar po osnovnom obrazovanju poznat je delu javnosti koja se zanima za bolesti poznatih ličnosti, pre svega državnika i umetnika.

Dragomir Antonic

Dragomir Antonić

Dragomir Antonić (rođen je 1948. u Čačku) je srpski etnolog. Dugo je radio u Etnografskom institutu SANU.

Dragomir Antonic

Ljubica V. Đorđević i Momčilo B. Đorđević

Dr Ljubica V. Đorđević je profesorka anatomije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Dr Momčilo B. Đorđević je profesor neurohirurgije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu.