Pisci

/Pisci
Pisci 2017-09-25T11:18:31+00:00
Rodžer Penrouz

Predavao je matematiku na Oksfordu, bio je gostujući profesor na većem broju univerziteta, za rezultate naučnog rada dobio je mnoštvo nagrada, uključujući i titulu viteza (Order of Merit).

Boris Akunjin

Boris Akunjin se pojavio 1998. godine kad je objavio roman Azazel, prvu knjigu u, danas već kultnoj, biblioteci Avanture Erasta Fandorina.

Arhimandrit-Tihon

Arhimandrit Tihon Ševkunov iguman Sretenjskog manastira i važi za jednog je od najobrazovanijih ruskih duhovnika.

Stiven Hoking

Hoking je diplomirao fiziku na Oksfordu, potom je s temom iz teorije relativnosti doktorirao na Kembridžu, gde je nastavio svoju akademsku karijeru.

Vasilij Aksjonov

Vasilij Pavlovič Aksjonov (20. avgusta 1932, Kazan) – ruski pisac i scenarist. Njegovo stvaralaštvo s pravom može da se nazove letopisom našeg vremena.

Sergej Kara-Murza

Sergej Georgijevič Kara-Murza (r. 1939, Moskva) diplomirao je hemiju na Lomonosvu, a magistrirao na Institutu za organsku hemiju Akademije nauka SSSR-a.

Aleksandar Putin

Aleksadar Mihajlović Putin je rođen u oktobru 1953 godine u Rjazanu. Detinjstvo je proveo u Tverskom regionu, u selu Pominovo.

Akademik Nikola Milošević

Akademik Nikola Milošević – intelektualac, iskreno predan svom radu i moralu, kritički nastrojen prema svemu i svakome, uključujući i sebe samog.

Vladana Likar Smiljanjić

Vladana Likar Smiljanić je, dok je bila princeza, lepo crtala i bila poznata po tome među svojim prijateljima.

Milovan Vitezović

Milovan Vitezović (11. 9. 1944. godine) je srpski pisac, profesor i scenarista. Piše pesme, romane, eseje, kritike, aforizme, filmska i tv scenarija.

dr Vladimir Adamović

dr Vladimir Adamović (1937, Beograd) neuropsihijatar po osnovnom obrazovanju poznat je delu javnosti koja se zanima za bolesti poznatih ličnosti, pre svega državnika i umetnika.

Dragomir Antonic

Dragomir Antonić (rođen je 1948. u Čačku) je srpski etnolog. Dugo je radio u Etnografskom institutu SANU.

Dragomir Antonic

Dr Ljubica V. Đorđević je profesorka anatomije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Dr Momčilo B. Đorđević je profesor neurohirurgije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu.