Krajem dvadesetog veka, Fred Adams i Greg Lohlin privukli su pažnju naučne i šire javnosti svojim prepoznavanjem i opisivanjem pet doba vremena. U svojoj knjizi „Pet doba svemira“ Adams i Lohlin dokazuju da u ovom trenutku možemo shvatiti celu životnu priču svemira – od početka do kraja.

Adams i Lohlin su priznati i hvaljeni kao autori konačne dugoročne projekcije razvoja svemira. Njihovo dostignuće je ogromnih razmera i naučno utemeljeno. Međutim, ova knjiga nije samo priručnik s objašnjenjima fizičkih procesa koji su oblikovali našu prošlost i koji će uticati na našu budućnost – „Pet doba svemira“ je istinski ep.
Sa ovom knjigom ćete, ne napuštajući našu planetu, krenuti na fantastično putovanje kroz fiziku večnosti. To je jedina biografija svemira koja će vam ikada biti potrebna.

„Predivan stil i objašnjenja koja pomeraju granice naših saznanja… Ono što ovu knjigu čini boljom od dobre naučne fantastike jeste činjenica da je istinita.“ – Suzan Oki, The Washington Post

Fred Adams je doktorirao na Univerzitetu Kalifornija (University of California). Profesor je fizike na Univerzitetu Mičigen. Dobitnik je prestižne nagrade Helen B. Warner. Živi u gradu En Arbor u državi Mičigen.
Greg Lohlin je doktorirao na Univerzitetu Kalifornija u Santa Kruzu. Bio je stipendista Nacionalne naučne fondacije pri Nacionalnoj astronomskoj opservatoriji u Japanu. Istraživanja obavlja na Univerzitetu Kalifornija. Živi u Berkliju, u Kaliforniji.