Žan de Brunhof (1899.-1937.) bio je francuski pisac i ilustrator koji se najviše pamti po stvaranju serije Babar, dečijih knjiga o izmišljenom slonu, od kojih je prva objavljena 1931.

Knjige o Babaru su počele kao priča za laku noć koju je njegova žena izmislila za svoju decu. Dečacima se toliko dopala priča o malom slonu koji je iz džungle otišao u grad koji liči na Pariz da su zamolili svog oca, slikara, da je ilustruje. Od toga je napravio slikovnicu, sa tekstom, koju je objavila porodična izdavačka kuća Le Jardin des Modes. Posle prve knjige Histoire de Babar ( Priča o Babaru ), usledilo je još pet naslova pre nego što je Žan de Brunhof umro od tuberkuloze u 37. godini. Sahranjen je u Parizu.

Ilustracije za ovu knjigu u srpskom izdanju izradila je Minka Popović. Kao student generacije diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a zatim je nastavila školovanje na prestižnom Mocarteumu u Salcburgu, gde je 2016. sa najvišim ocenama završila master-studije. Svirala je i na brojnim scenama širom Srbije, ali i u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Austriji, Nemačkoj, Španiji i Rumuniji, te nastupala za različite radio i televizijske emisije.

Minka Popović je i umetnički direktor Susačkih glazbenih večeri, muzičkog festivala na ostrvu Susak u Hrvatskoj, koji već više od deset godina okuplja eminentne izvođače iz celog sveta.