Rodžer Penrouz

Predavao je matematiku na Oksfordu, bio je gostujući profesor na većem broju univerziteta, za rezultate naučnog rada dobio je mnoštvo nagrada, uključujući i titulu viteza (Order of Merit).

Boris Akunjin

Boris Akunjin se pojavio 1998. godine kad je objavio roman Azazel, prvu knjigu u, danas već kultnoj, biblioteci Avanture Erasta Fandorina.

Arhimandrit-Tihon

Arhimandrit Tihon Ševkunov iguman Sretenjskog manastira i važi za jednog je od najobrazovanijih ruskih duhovnika.

Stiven Hoking

Hoking je diplomirao fiziku na Oksfordu, potom je s temom iz teorije relativnosti doktorirao na Kembridžu, gde je nastavio svoju akademsku karijeru.

Vasilij Aksjonov

Vasilij Pavlovič Aksjonov (20. avgusta 1932, Kazan) – ruski pisac i scenarist. Njegovo stvaralaštvo s pravom može da se nazove letopisom našeg vremena.

Sergej Kara-Murza

Sergej Georgijevič Kara-Murza (r. 1939, Moskva) diplomirao je hemiju na Lomonosvu, a magistrirao na Institutu za organsku hemiju Akademije nauka SSSR-a.

Aleksandar Putin

Aleksadar Mihajlović Putin je rođen u oktobru 1953 godine u Rjazanu. Detinjstvo je proveo u Tverskom regionu, u selu Pominovo.

Rođen 28. jula 1922. godine u Orenburgu, u službeničkoj porodici. Srednju školu završio u Taškentu, gde je 1939. godine stupio u vojnu školu „Vladimir Iljič Lenjin“. Tokom pohađanja te škole počeo da objavljuje stihove.

Akademik Nikola Milošević

Akademik Nikola Milošević – intelektualac, iskreno predan svom radu i moralu, kritički nastrojen prema svemu i svakome, uključujući i sebe samog.

Vladana Likar Smiljanjić

Vladana Likar Smiljanić je, dok je bila princeza, lepo crtala i bila poznata po tome među svojim prijateljima.

Milovan Vitezović

Milovan Vitezović (11. 9. 1944. godine) je srpski pisac, profesor i scenarista. Piše pesme, romane, eseje, kritike, aforizme, filmska i tv scenarija.

dr Vladimir Adamović

dr Vladimir Adamović (1937, Beograd) neuropsihijatar po osnovnom obrazovanju poznat je delu javnosti koja se zanima za bolesti poznatih ličnosti, pre svega državnika i umetnika.

Dragomir Antonic

Dragomir Antonić (rođen je 1948. u Čačku) je srpski etnolog. Dugo je radio u Etnografskom institutu SANU.

Dr Ljubica V. Đorđević je profesorka anatomije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Dr Momčilo B. Đorđević je profesor neurohirurgije (u penziji)  na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Ildiko Pecvari

U poznim godinama se posvetila pisanju poezije, spevavši blizu 1000 različitih pesama: soneta, sonetnih venaca, vilanela, poema u osmercu, akrostihova, kratkih i haiku stihova. Danas piše, slika, svira, peva, putuje i radosno gazi osmu deceniju.

Vladimir Kršljanin

Srpski političar, diplomata, književnik i naučni radnik. Jedan od utemeljivača srpske nezavisne politike kraja XX-početka XXI veka. Počasni profesor Ruskog državnog trgovinsko-ekonomskog univerziteta. Predsednik Pokreta za Srbiju.

Petar Ristanovic

Petar Ristanović je istoričar, rođen 1985. u Podgorici. Osnovne i master akademske studije istorije je završio na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu. U decembru 2018. godine odbranio doktorsku disertaciju „Srpska intelektualna elita i kosovsko pitanje 1974–1989”.

Dragisa Milutinovic Gile

2000-te godine na obroncima Gledićkih planina, odseca bukvu koja je bila puna stršljena, i ujeda ga preko 30, ali otiče mu samo usna. Pritisak mu raste a ne pada i verovatno zato ostaje živ.

Posle tih ujeda, da piše pesme, a imao je uvek jednu stabilnu dvojku iz srpskog.

Gi Metan

Gi Metan (Guy Mettan), švajcarski novinar i političar, bio je direktor i glavni urednik časopisa Tribune de Geneve, trenutno je izvršni direktor Ženevskog kluba novinara i kolumnista više švajcarskih časopisa.

Ivan Naumov je ruski pisac, pesnik, scenarista, majstor fantastične i akcione proze. Rođen je u Moskvi 1971. godine. Po obrazovanju je inženjer optike, dugo je radio u oblasti međunarodnog turizma, a sada se bavi organizacijom transporta opasnih tereta.

Vladimir Suhodejev

Vladimir Vasiljević Suhodejev je rođen 15.maja 1923 godine (94 godine), u Altajskoj guberniji, SSSR, Rusija. Sovjetski i ruski sociolog, novinar, publicista. Kandidat filosofskih nauka, dobitnik Državne nagrade SSSR-a. Autor je nekoliko knjiga o I.V. Stalinu i njegovoj ulozi u Drugom Svetskom Ratu.

Aleksandar Zinovjev

Aleksandar Aleksandrovič Zinovjev, filozof, sociolog, pisac i publicista, jedna je od najznačajnijih intelektualnih ličnosti u Rusiji u drugoj polovini 20. i na početku 21. veka. Poreklom iz siromašne seoske porodice, sredinom prošlog veka bio je jedan od simbola rađanja filozofske misli u tadašnjem Sovjetskom Savezu.

Alen Kar

Allen Carr je britanski pisac i autor mnogih knjiga. Njegovo prvo i najuspješnije delo je knjiga „Lak način da prestanete da pušite“. U ovoj knjizi kao bivši strastven pušač kroz svoje iskustvo razvio je metodu kako se na jednostavan način i dugogodišnjem pušaču može pomoći da prestane pušiti za kratko vreme.

Luidji Luka Kavali Sforca

Luigi Luca Cavalli Sforza talijansko-američki genetičar, predavač na sveučilištu Stanford, a kao i na sveučilištima Cambridge, Parma i Pavia. Zbog njegovih važnih genetskih istraživanja, današnja se znanost više ne poziva na različitosti među rasama. Isto tako, Cavalli Sforza je istraživao i aspekte povezanosti genskog i kulturnog nasljeđa, migracija i obiteljskih odnosa.

Krstomir Veljović

Krstomir Veljović je rođen 1931. godine u Dragačevu, u selu Goračićima.
Završio je učiteljsku školu i radio niz godina kao učitelj. Potom je završio Filološki fakultet – grupa ruski jezik i književnost Univerziteta u Beogradu.
Predavao je ruski jezik u osmogodišnjoj školi.
Pred kraj radnog veka radio je kao prevodilac u Medicinskom sektoru farmaceutske firme Galenika.