Dodatna lektira

Dodatna lektira

1.024,65 RSD

Boris Akunjin

„Dodatna lektira“ je druga knjiga iz edicije „Avanture jednog magistra“ i nastavak je knjige Altin-tolobas.

  • ISBN: 978-86-84497-35-4
  • Povez: Mek
  • Broj strana: 494
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 22×15,5cm
  • Izdavač: Informatika a.d.
Broj artikla: 74006 Kategorije: ,

Opis

Nadahnut uspehom svojih knjiga o avanturama Erasta Fandorina, Boris Akunjin je napisao i nekoliko romana u kojima je glavni lik Nikolas Fandorin, Erastov unuk. Na srpski jezik prevedena su tri dela: „Altin-tolobas“, „Dodatna lektira“ i „F.M“.

Poput slavnog dede, i Nikolas rešava različite probleme koji često imaju kriminalnu pozadinu. Ovoga puta, poprište događanja je savremena Moskva na prelazu iz 20. u 21. vek, odnosno prestonica prve zemlje radnika i seljaka na svetu, koja gradi novo društvo gde važe neka druga pravila u odnosu na doba socijalizma. Pored slike tranzicione Moskve, Akunjin paralelno plete priče iz ruske istorije u kojima su glavni junaci članovi porodice fon Dorn, odnosno Fondorin – Erastovi i Nikolasovi preci.

„Dodatna lektira“

pisana je u istom duhu. Nikolas Fandorin nastavlja svoj život u savremenoj Rusiji, a paralelno pratimo dešavanja u Ruskoj imperiji na samom kraju 18. veka, u doba Katarine Velike i posle njene smrti. Upoznajemo Mitridata Karpova, genijalnog dečaka, koga usvaja potomak Kornelijusa fon Dorna Danila Fondorin i daje mu ime Samson po svom nestalom sinu.

Dodatne informacije

Težina 0,698 kg
Go to Top