O socijalističkom sistemu sa kineskim karakteristikam

O socijalističkom sistemu sa kineskim karakteristikam

495,00 RSD

He Jiting

He Jiting (70) je visoki zvaničnik Kineske komunističke partije iza koga je značajna karijera. Odmah posle magistrature na odseku za istoriju Pekinškog pedagoškog univerziteta 1986. je postao zamenik direktora Kancelarije CK Komunističke partije

He Jiting je fokusiran na istraživanje partijske izgradnje i donošenja odluka u vladi.

ISBN: 978-86-84497-87-3
Povez: mek povez
Broj strana: 124 strane
Pismo: ćirilica
Format: 240×167 cm
Izdavač: Informatika a.d.

Broj artikla: 102816 Kategorije: , , ,

Opis

Knjiga „Socijalizam kineskih karakteristika“ predstavlja izbor tekstova autora He Jetinga, poznatog teoretičara, ideologa i rukovodioca KP Kine. Tekstovi sabrani u ovoj knjizi objavljeni su svojevremeno u najuticajnijim medijima u Kini uključujući i one sa najvećim tiražom, što govori o najširem prisustvu i kredibilitetu njegovih ocena i stavova u kineskoj javnosti i političkom životu.

Kina decenijama neprekidno impresionira svetsku javnost najvišim stopama privrednog rasta, ekspanzijom izvoza, razvojem i primenom digitalne tehnologije, robotike i veštačke inteligencije, unapređenjem nauke, obrazovanja, oslobađanjem od siromaštva, podizanjem životnog standarda.

Kina se svojim celokupnim delovanjem i konkretnim inicijativama u međunarodnim telima zalaže za multipolarni svetski poredak zasnovan na ravnopravnosti svih zemalja i nemešanju u unutrašnje poslove drugih. Takav prilaz nailazi na sve šire razumevanje i podršku jer je logičan i jasan: ko doprinosi globalnom svetskom razvoju i rešavanju svetskih problema kao što su, na primer, smanjivanje razvojnog jaza između bogatih i siromašnih zemalja, suzbijanje siromaštva, gladi i bolesti – ima pravo i da, ravnopravno sa drugima, učestvuje u upravljanju svetskim poslovima.

Dodatne informacije

Težina 0,67 kg
Go to Top