Ruska politička misao danas – antologija

Ruska politička misao danas – antologija

632,50 RSD

Vladimir Kršljanin

U ovoj knjizi ćete pročitati i zašto vođa današnjih ruskih komunista Zjuganov tvrdi da je pravoslavlje – temelj ruske civilizacije i socijalizma i kako ruski nacionalni lider Putin u lice Klausu Švabu na zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu parira „Velikom resetu“ sa četiri prioriteta socijalne pravde, koje je Rusija, kao efikasna, moderna i uspešna država sebi odredila kao putokaze.

„Samo tako će biti moguće da garantujemo najefektivniji razvoj savremene ekonomije, ekonomije u kojoj ljudi nisu sredstvo, nego cilj.“ – kaže Putin

  • ISBN: 978-86-84497-91-0
  • Povez: Tvrd
  • Broj strana: 296
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 235×155 mm
  • Izdavač: Informatika a.d., Institut za političke studije
Broj artikla: 100962 Kategorije: , ,

Opis

Ova knjiga sadrži 31 tekst 25 savremenih ruskih autora. Svi tekstovi su veoma relevantni, a autori još više. Iako smo knjigu neskromno nazvali Antologija, ne pretendujemo da su svi najrelevantniji tekstovi ovde sabrani. Ali, nadamo se da smo uspeli da načinimo presek, dovoljno relevantan da čitalac stekne predstavu šta je to Ruska politička misao danas.

Među autorima ima političara, naučnika i novinara. Svi su, bez izuzetka, veoma aktivni i veoma plodni

Najveći deo knjige, pod nazivom DANAŠNjE MISLI, čine veoma aktuelni tekstovi, nastali danas, odnosno od kraja 2017. do početka 2021. godine.

Dodatne informacije

Težina 0,750 kg
Go to Top