Srbija i Rusija

1.500,00 RSD

Vladimir Kršljanin

Pred nama je najsveobuhvatniji i najkonzistentniji pokušaj komponovanja srpske politike za 21. vek. I ne samo komponovanja, već i njene provere

  • ISBN: 978-86-80142-28-9
  • Povez: Tvrd
  • Broj strana: 450
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 24,5×17,5cm
  • Izdavač: Centar akademske reči d.o.o.

Međunarodna slovenska akademija nauka, obrazovanja, umetnosti i kulture, Moskva
Informatika a.d.

Broj artikla: 91833 Kategorije: , ,

Opis

SRBIJA I RUSIJA: Argumenti za novu politiku

Može li srpska politika da bude slobodnija, uspešnija i ponosnija? Kako se osloboditi smrtonosnog NATO zagrljaja? Da li je mogućno i šta znači vojno-političko savezništvo sa Rusijom? Kako je srpski otpor zapadnoj agresiji utro put Vladimiru Putinu? Koje su to civilizacijske odrednice na osnovu kojih Rusija i Srbija grade pozitivnu alternativu za čitav svet? Šta stvarno povezuje Srbiju, Putina i Trampa? Šta nam je činiti u svetu koji se promenio jer smo i mi tome doprineli?

To su neka od temeljnih pitanja na koja odgovara ova knjiga. Pred nama je najsveobuhvatniji i najkonzistentniji pokušaj komponovanja srpske politike za 21. vek. I ne samo komponovanja, već i njene provere – u odnosu prema svim bitnim događajima koji su zaokupljali našu pažnju poslednjih godina.

Knjiga sadrži dva ogleda: SRPSKO-RUSKI ODNOSI, BALKAN I EVROAZIJSKI SAVEZ i MESTO SRBIJE U KRIZI EVROPSKE BEZBEDNOSTI, i oko 200 kraćih tekstova koji odslikavaju sve najbitnije u Srbiji i od značaja za Srbiju u periodu 2008-2018. godine, dakle u periodu rušenja postpetooktobarske prozapadne paradigme i još uvek nedovršenih porođajnih muka obnavljanja srpske slobode.

Dodatne informacije

Težina 0,700 kg
Go to Top