Knjiga obuhvata najvažnije pojmove političke teorije, kao i prikaze najmarkantnijih događaja evropske istorije.

Dobitnik nagrade Novica Milić (levo) i Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2

Na dan kada Radio Beograd 2 obeležava 63 godine postojanja, 9. februara, i ove godine tradicionalno je uručena nagrada Nikola Milošević, za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti,  estetike i filozofije. Nagrada je uručena Novici  Miliću, za knjigu Politička naratologija – ogled o demokratiji, u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada.

Bora Babić, direktorka Akademske knjige iz Novog Sada

Odluku je jednoglasno doneo žiri Radio Beograda 2, u sastavu prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica), prof. dr Zoran Paunović i prof. dr Dragan Prole.

Novica Milić, autor nagrađene knjige Politička naratologija – ogled o demokratiji

U obrazloženjeu žirija piše da je monografija Novice Milića  Politička naratologija – ogled o demokratiji ocrtala jedan smer kojim se može prići temi političkog narativa demokratije. Knjiga obuhvata najvažnije pojmove političke teorije, kao i prikaze najmarkantnijih događaja evropske istorije. Milićeva studija je jedan hrabar pokušaj da se odgovori na veliku, aktuelnu, provokativnu humanističku temu koja nas poziva na razmišljanje i podstiče da se u nju uključimo, jer je od vitalne važnosti za čoveka u savremenom svetu.

Iva Draškić Vićanović, predsednica žirija za nagradu „Nikola Milošević“

Svečano uručenje nagrade „Nikola Milošević“ 9. Februara 2021. u „Kamenoj sali“ Radio Beograda

Informatika a.d. je, kao tradicionalni sponzor nagrade Nikola Milošević, pobedniku Novici Miliću, poklonila računar.