Promovisana knjiga „Panoptikum“ Dragana Gage Popovića

Promovisana knjiga „Panoptikum“ Dragana Gage Popovića

Promocija knjige „Panoptikum“ autora Dragana Gage Popovića, u izdanju „Informatike“ ad, održana je u sredu, 14. decembra, u Domu omladine Beograda.

Uvodnu reč dao je Slavoljub Kačarević, predstavnik i urednik izdavačke kuće „Informatika“ ad.

Novinarka Ljiljana Zorkić je u ulozi moderatora istakla da je knjiga pisana od 2020. do 2022. godine i broji 11 priča, a zatim je o knjizi razgovarala sa književnicom Mirjanom Mitrović i novinarom i piscem Miroslavom Turudićem, a na kraju i sa autorom knjige Draganom Popovićem.

Popović se zahvalio prisutnima, kao i kolegama, saradnicima i prijateljima koji su doprineli realizaciji promocije, ističući da su priče u knjizi „Panoptikum“ nastale kao refleksija njegovih putovanja, utisaka o gradovima „od Lisabona do Njujorka“.

Kao jednu od interesantnih priča, autor je izdvojio „Mandolinu“, inspirisanu posetom ribarskom selu Santa Marija de la Mer u Francuskoj.

Dramski umetnik Boris Pingović prisutnima je pročitao odabrane delove knjige, a deo promocije bio je i muzički program za koji su bili zaduženi kantautori Ana Stanić i Saša Vasić.

Stanić je u akustičnoj verziji izvela pesmu „La vie en rose“ čuvene Edit Pjaf, dok je Vasić otpevao „Imagine“ Džona Lenona.

Promovisana knjiga „Panoptikum“ Dragana Gage Popovića