Na nedavno održanom 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu učestvovao je i izdvački sektor naše kompanije, gde smo, između ostalih, predstavili i naša nova izdanja – politički bestseler Sergeja Kara-Murze „Demontaža naroda“ i drugu knjigu iz edicije o strip junaku Dikanu, a najavili smo i „Srpski narodni kalendar“ (za 2016.) Dragomira Antonića.

Štand Informatike bio je smešten na galeriji centralne, Hale 1, a najveću pažnju posetilaca privukla je figura Dikana (tzv. stendi), s kojim su se najviše fotografisali najmlađi ljubitelji knjige. Mada, bilo je i starijih koji nisu mogli da odole šarmu staroslovenskog strip junaka.

Iako je u našoj zemlji prisutan već više od deset godina, i dalje je vladalo veliko zanimanje za knjige ruskog pisca Borisa Akunjina. Bilo je onih koji su se sada prvi put sreli s njegovim delima, kao i mnogo onih koji su želeli da dopune svoje police sa Akunjinovim knjigama koje im nedostaju.

Zahvaljujemo se svim našim čitaocima i prijateljima Kuće lepih knjiga koji su nas posetili (neki i po nekoliko puta) i davali nam ideje, predloge, sugestije, pa i poneku zamerku, sa željom da nam ovi susreti na najvećoj manifestaciji u čast knjige na ovim prostorima postanu tradicionalni.