U Beogradskom  Beo zoo vrtu je 20. jula 2018. godine otvorena izložba sa 132 odabrane karikature međunarodnog konkursa  karikatura o divljim životinjama.

Treći međunarodni konkurst karikatura o životinjama

Treći međunarodni konkurst karikatura o životinjama

Međunarodni  konkurs  karikatura o divljim životinjama, koji već treću godinu, zajednički organizuju Internet portal  „Animal Cartoon“, Beogradski zoološki vrt, Udruženje karikaturista FECO Srbija i beogradsko preduzeće „Informatika а.d“, završen je pobedom ruskog karikaturiste Nikolaja Voroncova i Manuela Ariage iz Španije. Dve druge nagrade osvojili su Italijan Marko De Anđelis i Ukrajinac Sergij Riabokon. Zoran Tovirac Toco iz Srbije i Iranac Mohsen Zarifian podelili su treće mesto.

Nagrađene karikature

Nagrađene karikature

Karikature je pregledao i odluku o pobedničkim karikaturama doneo je međunarodni žiri na čelu sa  prof.dr Špirom Radulovićem.

Uručena su nagrade i diplome najboljim karikaturistima

Uručena su nagrade i diplome najboljim karikaturistima

Na ovogodišnji konkurs sa temom „Divlje životinje“, pristiglo je 2436 karikatura. Radove je poslalo 604 karikaturista iz 72 zemlje sveta.

Izložbu je otvorio  direktor Beo zoo vrta  Srboljub Aleksić i naglasio da će posetioci ZOO vrta moći da uživaju u karikaturama narednih godinu dana. Uz prigodan svečani program, uručene su  nagrade, diplome i katalog konkursa.

Informatika a.d. je i ove godine podržala izložbu i pomogla da se realizuje katalog.