Altin – tolobas

Altin – tolobas

974,05 RSD

Boris Akunjin

Altin – Tolobas je prva knjiga iz edicije „Avanture jednog magistra“ u kome se prvi put pojavljuje novi junak – Nikolas Fandorin, unuk popularnog junaka Erasta Fandorina.

  • ISBN: 978-86-84497-33-0
  • Povez: Mek
  • Broj strana: 350
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 22×15,5cm
  • Izdavač: Informatika
Broj artikla: 71548 Kategorije: ,

Opis

Nadahnut uspehom svojih knjiga o avanturama Erasta Fandorina, Boris Akunjin je napisao i nekoliko romana u kojima je glavni lik Nikolas Fandorin, Erastov unuk.

Na srpski jezik prevedena su tri dela:

Poput slavnog dede, i Nikolas rešava različite probleme koji često imaju kriminalnu pozadinu. Ovoga puta, poprište događanja je savremena Moskva na prelazu iz 20. u 21. vek, odnosno prestonica prve zemlje radnika i seljaka na svetu, koja gradi novo društvo gde važe neka druga pravila u odnosu na doba socijalizma. Pored slike tranzicione Moskve, Akunjin paralelno plete priče iz ruske istorije u kojima su glavni junaci članovi porodice Fon Dorn, odnosno Fondorin – Erastovi i Nikolasovi preci.

„Altin-tolobas“

Tako, u romanu pratimo sudbinu Kornelijusa Fon Dorna, nemačkog najamnika koji dolazi u Rusiju u vreme cara Alekseja Mihajloviča, oca Petra Velikog. Deo zapleta je i potraga za legendarnom liberejom, bibliotekom cara Ivana Groznog. S druge strane, paralelna radnja se odvija u Moskvi devedesetih godina, gde dolazi Rus poreklom ali Britanac po vaspitanju i običajima – unuk Erastov, Nikolas, koga je otac vaspitao u antisovjetskom duhu, ali je sin u duši uvek gajio plamen ljubavi prema postojbini predaka. Čitalac se u romanu sreće i sa komičnim momentima kada se engleska krutost glavnog junaka podvrgne testu postsovjetske tranzicije.

Dodatne informacije

Težina 0,498 kg
Go to Top