Ljubavnica smrti

Ljubavnica smrti

581,90 RSD

Boris Akunjin

Ljubavnica smrti je dekadentni roman, osmi po redu iz serijala Avanture Erasta Fandorina pisca Borisa Akunjina.

  • ISBN: 978-86-84497-16-3
  • Povez: Mek
  • Broj strana: 244
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 22×15,5cm
  • Izdavač: Informatika a.d.
Broj artikla: 58307 Kategorije: ,

Opis

„Ljubavnica smrti“

dekadentni roman, je još jedan od romana poznatih pod zajedničkim naslovom Avanture Erasta Fandorina.

Romani su hronološki povezani i govore o stvarnim događajima iz ruske istorije poslednjih decenija XIX veka. Boris Akunjin je vrstan stilista. Možemo ga čitati kao postmodernistu, stvaraoca koji poznaje i koristi kontekst čitave ruske (i ne samo ruske) književnosti i kulture, a možemo se, povučeni uzbudljivom kriminalističkom pričom, prepustiti i pročitati ga u jednom dahu, kao u detinjstvu.

Po sopstvenom priznanju Boris Akunjin je počeo da piše kada je imao 40 godina, kako bi izbegao krizu srednjeg doba. Mnogi muškarci, tvrdi on, rešavaju taj problem tako što se ponovo ožene 20 godina mlađom ženom, a ja sam jednostavno izabrao novu profesiju. Jer, u Rusiji pisanje detektivskih priča predstavljalo je novinu. Do pada komunizma taj književni žanr nije pisan, jer živeli smo u zemlji u kojoj se podrazumevalo da smo svi srećni i gde nije trebalo da postoje ozbiljni zločini. U ranija vremena Rusi su pisca podrazumevali učiteljem života i to je bila tradicija u koju se verovalo godinama. Ja to nisam želeo da budem.

Boris Akunjin je rođen u Jermeniji 1956. kao Grigorije Čhartišvili. Rastao je u Kazahstanu i Moskvi. Pre nego što će početi da piše romane bio je poznati ruski japanolog, autor studije iz istorije književnosti „Pisac i samoubistvo“, koju je objavila „Informatika“, kao i svih 12 romana iz serije „Avanture Erasta Fandorina“.

Dodatne informacije

Težina 0,44 kg
Go to Top