Turski gambit

Turski gambit

442,75 RSD

Boris Akunjin

Nastavak „Azazela“, „Turski gambit“ opisuje događaje koji se dešavaju 1877. godine u Bugarskoj. Rat između posrnulog osmanskog carstva i ruske imperije uveliko traje. Ali završetak se ne nazire iako je Turska na izdisaju.

  • ISBN: 978-86-84497-11-2
  • Povez: Mek
  • Broj strana: 203
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 22×15,5cm
  • Izdavač: Informatika a.d.
Broj artikla: 32904 Kategorije: ,

Opis

Nastavak „Azazela“, „Turski gambit

opisuje događaje koji se dešavaju 1877. godine u Bugarskoj. Rat između posrnulog osmanskog carstva i ruske imperije uveliko traje. Ali završetak se ne nazire iako je Turska na izdisaju. Jedna mlada ruska devojka je na putu ka svom vereniku koji služi svoj dug otažbini u ruskoj vojsci. Prevarena od svojih bugarskih vodiča umalo strada u skrivenom bugarskom hanu, ali zahvaljujući čudnom sedokosom zemljaku uspeva da nastavi svoj put. Sedokosi zemljak je Erast Fandorin koji se vraća kao dobrovljac iz srpsko-turskog rata, mnogo zreliji, preživevši lične katastrofe. Samo zbog svog patriotizma i vere i dalje je spreman da se sukobljava sa neprijateljima koji ugrožavaju majčicu Rusiju.

Interesantno je da se u ovom romanu on pojavljuje skoro do samog kraja kao potpuno sporedan lik, da bi uspešno rešio još jednu misteriju.

Glavni likovi Varvara Andrejevna, general Soboljev (Skobeljev) – istorijska ličnost poznat po svojoj velikoj hrabrosti, Anvar pasa – francuski novinar DŽEVRE, kockar i ludački hrabar grof Zurov su likovi oko kojih se pravi zaplet romana. Do samog kraja potpuno je neizvesno kao će se rešiti sukob dva carstva koji bitno utiče na sliku nove Evrope koja se stvara. Turski gambit je roman koji slikovito opisuje najbitnije događaje tog perioda. 1877 je hrabra i romantična godina i velika prekretnica u istoriji Evrope .

Ruska ekranizacija romana „Turski gambit“ bila je najgledaniji film 2005. godine. Studio Nikite Mihalkova je snimno film no romanu „Državni savetnik“. „Krunisanje“ je dobilo rusku nagradu „Braća Karamazovi“ za 2000. godinu.

Dodatne informacije

Težina 0,383 kg
Go to Top