Moskovska saga 2

Moskovska saga 2

588,23 RSD

 

Vasilij Aksjonov

Moskovska saga (1993-1994) Vasilija Pavloviča Aksjonova je roman u tri knjige – Deca zime, Rat i tamnovanje i Tamnovanje i mir – o trima pokolenjima moskovske inteligencije. Zapadna kritika pisala je da je Saga – Rat i mir XX veka.

  • ISBN: 978-86-84497-28-6
  • Povez: Mek
  • Broj strana: 448
  • Pismo: Ćirilica
  • Format: 21x15cm
  • Izdavač: Informatika a.d
Broj artikla: 62999 Kategorije: ,

Opis

Moskovska saga (1993-1994) je roman u tri knjige – Deca zime, Rat i tamnovanje i Tamnovanje i mir – o trima pokolenjima moskovske inteligencije. Zapadna kritika pisala je da je Saga – Rat i mir XX veka.

Staljinova epoha 1925-1953. predstavljena je kroz priču o životu velike harmonične porodice, lekarske dinastije, koja zajedno sa zemljom prolazi kroza sve krugove pakla. Strast i prevara, izdaja i junaštvo, mir i rat… – sve je to Moskovska saga. Trilogija bez koje će vaša znanja o XX veku biti nepotpuna.

Knjiga koja uči kako preživeti teška vremena, utvrđuje prioritet neprolaznih vrednosti vezanih za veliku kulturnu tradiciju Rusije. Često upravo samo inercija predrevolucionarne Rusije štiti junake Vasilija Aksjonova u strahovitim iskušenjima koja im je sudbina namenila, pomaže im da se održe, sačuvaju visoki profesionalizam, ljudsko dostojanstvo, poštenje, ljubav i milosrđe… To je jedino, i sve, što oni mogu da suprotstave iskušenjima XX veka.

Moskovska saga je trilogija bez koje će vaša znanja o XX veku biti nepotpuna.

Prvi kanal Ruske televizije snimio je po romanu Moskovska saga televizijsku seriju u 22 epizode u kojoj uloge tumače najbolji ruski glumci.

Dodatne informacije

Težina 0,638 kg

Možda će vam se svideti …

Go to Top