Evolucija kulture

Evolucija kulture

544,50 RSD

Luigi Luca Cavalli Sforza

Luigi Luka Kavali Sforca je autoritet svetskog glasa u oblasti genetike i naučnik kristalno jasne i duboke misli, kadar da strogost nauke pretoči u naučno popularno štivo.
Pored velikog broja članaka objavljenih u naučnim časopisima, njegova dela objavljivale su i izdavačke kuće Einaudi, Adelphi i Mondadori.

„SMATRAM DA JE REČ EVOLUCIJA VEOMA BLISKA REČI ISTORIJA. IMA NAS MNOGO KOJI SMO UVERENI DA SU ISTORIJA, PA STOGA I EVOLUCIJA, KLJUČNE ZA RAZUMEVANJE SADAŠNJOSTI“.

ISBN: 978-86-84497-71-2
Povez: Mek
Broj strana: 272
Pismo: Latinica
Format: 200x135cm
Izdavač: Informatika a.d.

 

 

 

Broj artikla: 97540 Kategorije: ,

Opis

Ovo je pre svega veoma korisna knjiga za razumevanje toga šta je kultura. Kavali Sforca nam je darovao jednu očaravajuću panorama kulturnih inovacija i tradicija drugačiju od rekonstrukcija svedenih isključivo na genetičku selekciju, koja će značajno uticati na naš način poimanja kulturnih razlika, navodnog postojanja ljudskih rasa, nacionalnih kultura i njihovih odnosa.

Istraživanje koje je Luiđi Luka Kavali Sforca sproveo o analogijama između kulturne i biološke evolucije i danas ostaje suštinski uvod u bilo koji razgovor o vrednosti genetike u kulturi i međusobnim uticajima kulturne i prirodne sfere.

 

Dodatne informacije

Težina 0,300 kg
Go to Top