Lažni ljudi

Lažni ljudi

300,00 RSD

Viola Bakini i Mauricio Teskoni 

Lažni ljudi je knjiga prevedena sa italijanskog i govori o Internetu i bezbednosti. Ovo je priča o jednom od najkontraverzniji fenomena univerzuma društvenih mreža na internetu. Mreže su preplavljene lažima.

Autori, Viola Bakini i Mauricio Teskoni opisuju taj raznovrsni svet: počev od bota koji je za 24 časa postao rasista do trolova predizborne kampanje u Americi, preko prevare sa algoritmom koji je vrtoglavo podigao akcije jedne fantomske kompanije, pa do lažnih sledbenika naših političara.

ISBN: 978-86-84497-84-2
Povez: Mek
Broj strana: 128
Pismo: Latinica
Format: 250x170cm
Izdavač: Informatika a.d.

Broj artikla: 100122 Kategorija:

Opis

Nisu samo lažne vesti (čuvene „fake news“ o kojima se toliko govori u vezi sa manipulisanjem javnim mnjenjem), već i osobe.
Veoma je velika vetovatnoća da na internetu naiđete na lažni profil: postoje oni koji kriju sopstveni identitet i izdaju se za drugog, a tu su i botovi sa društvenih mreža, automatski programi koji su u stanju da imitiraju ljudsko ponašanje ne izazivajući bilo kakvu sumnju.
Od trolova u američkoj predizbornoj kampanji do bota koji je za 24 časa postao rasista, od algoritma koji je vrtoglavo podigao akcije jedne fantomske firme do lažnih sledbenika naših političara.

 

Dodatne informacije

Težina 0,3 kg
Go to Top