Zaveštanje protopopa Avakuma i Lov na cara

Zaveštanje protopopa Avakuma i Lov na cara

591,32 RSD

Nikolaj Svečin

Nikolaj Viktorovič Inkin (1959) se potpisuje ispod svojih radova sa Nikolaj Svečin. Izbor ovog prezimena nije slučajan: uzeto je u čast Aleksandra Andrejeviča Svečina, ruskog vojnog teoretičara, generala tokom Prvog svetskog rata.

Informatika je objavila novu knjigu “ Zaveštanje protopopa Avakuma i Lov na cara”, Nikolaja Svečina , istorijsko detektivski roman.

 

ISBN: 978-86-82528-06-7
Povez: mek povez
Broj strana: prva knjiga 236 str, druga knjiga 263 str.
Pismo: ćirilica
Format: 140×190 cm
Izdavač: Informatika a.d.

 

Broj artikla: 105521 Kategorije: ,

Opis

U romanu se opisuju detektivski slučajevi zasnovani na istorijskim činjenicama iz Rusije 19. veka. Pisan je u maniru najboljih krimi romana.

Knjiga je namenjena svi uzrastima koji vole detektivske priče.

Prva knjiga, koja je spojila dve priče („Avakumov testament” i „Lov na cara”), objavljena je u Nižnjem Novgorodu 2005. godine.

Od tada je mnogo vode proteklo ispod Volge… „Događaji iz službe detektiva Alekseja Likova i njegovih prijatelja“ marširaju Rusijom, pa čak i prelaze njene granice. Svoje radove autor je video u Talinu, Rigi, Pragu, Beču, Budimpešti, Alma-Ati. Sa interesovanjem i uzbuđenjem posmatra ovaj proces…

Ima preko trideset knjiga. U Nižnji Novgorodskom pozorištu „Komedija“ postoji predstava pod nazivom „Detektivi“. U Nižnjem Novgorodu vode ekskurzije „Oko mesta Likovskog“.

Autor želi da odvede Alekseja Nikolajeviča u sigurno utočište, u mirnu starost. Ali ne zna da li će uspeti. U poslednje vreme se promenio autorov pogled na sopstvene knjige. Pre mnogo godina započeo je samo kao seriju detektivskih priča i nije razmišljao šta će to rezultirati. Sada je njemu (autoru) jasno da ne komponuje samo ciklus knjiga, već pre, sagu o raspadu Ruske imperije, viđenu očima kriminallističkog detektiva. Zadatak je ambiciozan i možda neće uspeti. Na vama je, čitaocima, da procenite.

(skraćena biografija autora, preuzeta sa njegovog sajta http://svechin.ru/)

Dodatne informacije

Težina 0,44 kg
Go to Top